Jumaat, 3 Julai 2009

SALOMA - BIDUAN NEGARA SALOMA (1981)

akan datang di
P L A Y B A C K - C H A N N E L
di mana segala khazanah tersimpan

MUATURUN ALBUM INI UNTUK CONTACT SAHAJA



74 ulasan:

  1. LP TERMAHAL YANG TIADA TERNILAINYA

    BalasPadam
  2. terliuqqqq aku tgk ni bro....aku pon nak tunjuk2 jugak la lp2 termahal nnt, heheheheheh

    BalasPadam
  3. Pak Mail bergumbira ka semlm

    BalasPadam
  4. penyanyi pompuan yg paling aku minat sekali......

    BalasPadam
  5. baguih la bro...sora dia memang lunak dan klasik bro

    BalasPadam
  6. pertemuan sekejap je tapi bermakna.

    BalasPadam
  7. Lp ni sekeping rm 400 ni. aku sambaq jugak

    BalasPadam
  8. ok tu, dia tentu bergumbira dapat new toys

    BalasPadam
  9. aku dah perabis banyak dah tadi. terduduk bulan ni. tangkap lebih 40 lp tadi.
    jgn tanya harganya.... arghh! tapi aku puas hati

    BalasPadam
  10. apa lg nak tgk , nak tgk , nak tgk

    BalasPadam
  11. member aku semlm beli lp2 hindustan, siap call aku suruh ambik ahmad nawab jugak2 , walaupon aku dah ada, kesian pulak tgk dia, inilah cerita2 insan2 kumpul lp bro, aku pon beli jugak la kesian pulak tgk bro tu

    BalasPadam
  12. tak larat nak snap gambar... nanti nantilah. ini pun aku pi hantar kedai scan size A3, biar jelas tulisan kat lp ni. tu pun satu muka dia charge aku rm5 (5x4) = rm20.

    BalasPadam
  13. order sikit sikit....lama lama bertimbun.
    kena lah bayar jugak. takut terlepas.

    BalasPadam
  14. besar sungguh pengorbanan hang bro dalam dunia MP ni, tanpa hang dunia MP sepi bro...itulah yang aku dapat katakan

    BalasPadam
  15. takpe... mcm beli rumah harga akan datang semakin menggila.... investment bro

    BalasPadam
  16. tak lama nanti aku kaya..... hehehe

    BalasPadam
  17. kita tak kaya,takkan bro nak jual ni....huhuhuh

    BalasPadam
  18. takut orang rumah aku jual senyap senyap je...

    BalasPadam
  19. hehehehehe,dah byk kita pon kekadang terlepas pandang

    BalasPadam
  20. ditunggu kemunculannya bro,huhuhuh

    BalasPadam
  21. aku respect habis....demi minat...duit habih tak kira...mmg aku respect.....

    BalasPadam
  22. pak mail tak beli lp apa2 ka bro

    BalasPadam
  23. beli vcd sweet charity in concert je kat Madi semalam.
    tak tahu lah kat Nanyang Ipoh tghari tadi....

    BalasPadam
  24. Nanyang pon tak lama lagi tinggal lp2 Cina saja, kira yang mana ada itu aja la kat apek sifu tu

    BalasPadam
  25. aku pun dah terbantut nak pi sana kalau camtu.

    BalasPadam
  26. takdak dah ,tak lama lg memang lp2 cina saja yang ada....yang mana tinggal semua kita dah ada, huhuhuhuhu,tak pa la ada rezeki kita di tempat lain bro,Insya'Allah

    BalasPadam
  27. tak sabar nak tgk lp2 yang bro beli yang lain...isnin gua baru dapat tgk

    BalasPadam
  28. sekrg internet pon sudah padam di rumah

    BalasPadam
  29. fuyoooooo........
    syokkkkkk......syokkkk......syokkkk....
    tak sanggup koment je lihat betapa mahalnyer tu LP....
    RM.400....terlongo tu Bro....
    dijenguk dengan perasaan syokk....
    thanks

    BalasPadam
  30. Susunan muzik: Gus Steyn & Johari Salleh. Ingat lagi Gus Steyn masa berlakun dlm filem Abang; main piano semasa Ogy nyanyi lagu Simponi Kasih. Rare & klasik.

    BalasPadam
  31. minat Saloma juga ka culanode?

    BalasPadam
  32. uis... aku tak berapa ingat.... kena cari tengok balik cerita Abang tu.

    BalasPadam
  33. woyooooooooooooooooooooooooooooo........ini barang susah dapat wooooo....betul2 tabik spring ni zali........

    BalasPadam
  34. hehehe....aku tgh rip album Saloma skrg ni

    BalasPadam
  35. yang hari tu kita tengok ker zali?

    BalasPadam
  36. bukan, yang tu rm300 saje. (saje? hehehe)

    BalasPadam
  37. saloma gambar kat amcorp tu RM300-00 ke? Perkhk...RM400 yg ni kat mana lak...?

    BalasPadam
  38. betul, masa pak mail turun KL tu. aku tanya kat penjual Lp tkt 3 tu...
    yang ni aku beli kat orang perseorangan. collection dia sendiri.

    BalasPadam
  39. rasa2nya aku tahu....siapakah org itu..har..har..har

    BalasPadam
  40. selepas tu pak mail nak ke toilet dan kehilangan cameranya. hahaha

    BalasPadam
  41. wooo...collector pun tak tahan bila ada offer BAAAIKKKK PUNYERRR......

    BalasPadam
  42. Pakcik yg ikut aku masa kat Amcorp dulu pernah ckp LP Saloma lebih mahal dan susah nak dapat drpd P.Ramlee....agak2nya LP ni ler....

    BalasPadam
  43. mungkin album ni lah rasanya....

    BalasPadam
  44. aku rasa thn depan ko check harga LP saloma ni garenti value dia double ni......lagi 5 tahun???? Perkhk...jgn nanti jumpa ko kat Amcorp jual LP dah le .....kih..kih....

    BalasPadam
  45. zali..minta maaf tadi hp aku kehabisan bateri...
    baru jer cas tgk ada miss call dari kau..

    BalasPadam
  46. Aku baru sampai saja rumah...hampir sejam yang lalu

    BalasPadam
  47. okay... aku ingat hang tido. letih baru sampai dari KL

    BalasPadam
  48. wah...pak mail turun KL lagi ke tadi....?

    BalasPadam
  49. yezzaaa...kelmarin bukan ari nih..
    hari ni pulang bawa hasil saja

    BalasPadam
  50. waaaa....tak kol saya ponggggggg.....!!! Kalau tak boleh pekena Kopi Janda...har..har...

    BalasPadam
  51. tak sempat Midon..jumpa zali pun cuma sekejap saja.
    takpa lain kali kalau ada masa dan rezeki kita jumpa

    BalasPadam
  52. worrighttttttttttttttt.....no hal punya....kelmarin pun aku naik ke Bidor rumah kakak. Makan durian dan dapat EP koleksi kakak aku.....ada ahmad jais...kak pah...Jefridin....perkhk tak sangka dia simpan gak.....

    BalasPadam
  53. beruntung betul.... makan durian dapat ep. hehehe

    BalasPadam
  54. waduh... best LP ni... mmg idaman saya ni...
    tahniah abg long kerana berjaya mendapatkan lp ni...
    no wonder jpeg dia pun cun sebab antar kedai bikin...

    BalasPadam
  55. puas hati sikit... boleh baca text tu.
    tapi takdelah nak hantar kat kedai scan semua cover lp lp aku semua, lari budgetlah camtu.
    hehehe

    BalasPadam
  56. betul... LP ni memang layak untuk scanning high quality.

    BalasPadam
  57. dengar Lagu Anak Rantau rasa mcm meremang ja bulu roma... Aura sangat kuat suara Biduanita Mama...
    tambah2 time keta Allahyarham Ibrahim Pendek dihijack antu jepun...

    BalasPadam