Ahad, 4 Oktober 2009

KINGDOM - RUPA RUPA BARU (1983)

Album Ketiga Dari Kumpulan Rock Pertama Dari Singapura

KUMPULAN YANG DI ANGGOTAI OLEH-NAS-VOKALIS, NIN MD TAIB-DRUMMER, WADI MD TAIB-GITARIS, SULAIMAN-BASS & ISHAK-KEYBOARD.



akan datang di
P L A Y B A C K - C H A N N E L
di mana segala khazanah tersimpan

MUATURUN ALBUM INI UNTUK CONTACT SAHAJA



68 ulasan:

  1. ALBUM YANG DI CARI CARI OLEH BRO KODIN.

    BalasPadam
  2. wow...Majulah Singapura lagi,,,heehee...

    BalasPadam
  3. GUA DAH TAHU LU PUNYA KOMEN....HEHEHE

    BalasPadam
  4. waaaaaaaaaaaa
    cayalahhhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  5. waaaaaaaaaaaa
    cayalahhhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  6. 1 lagi kingdom pun akan hadir nanti ke rumah hang ....
    hehehe

    BalasPadam
  7. heheheh
    Juara Pentas tahun 1983 rupanya ....
    Rupa2 Baru dan Jgn Keliru tahun 1982 .....

    BalasPadam
  8. aku ingat ni album Juara Pentas album pertamanya sebelum ni.

    BalasPadam
  9. tulah .... aku pun ingat mcm tuu jugak ....

    BalasPadam
  10. ada berapa album group nii .....
    Rock Yeh Yeh 1986 ...

    BalasPadam
  11. tak tahulah .... yang aku tahu.
    Juara Pentas (1980)
    Jangan Keliru (1982)Rupa Rupa Baru (1983)Penunggang Maut (1985) Rock yeh Yeh (1986)

    BalasPadam
  12. 5 laa kalau mcm tuu ....
    yg terbaru pun dikeluarkan tahun 2005 kot ....
    Kingdom Of Heaven .... heheheh

    BalasPadam
  13. yang ada lagu gadis melayu tu dalam album apa yer lupalah?....dulu aku ada tapi dah ilang

    BalasPadam
  14. ada ka lagu tu?
    bukan lagu Othman Hamzah dgn iringan Sweet Charity ka?

    BalasPadam
  15. cit!... tapi cerita tu memang best.

    BalasPadam
  16. best rasanya... belum dengar semuanya lagi.

    BalasPadam
  17. ada maaa....aku pun lupa sape kuar dulu, kindom ke othman

    BalasPadam
  18. mcm teka teki ayam dgn telur laa plak .... sapa yg dulu ... heheh

    BalasPadam
  19. 4 album terawal tu aku check memang takde,
    mungkin dalam album ke 5 nya tak (Rock Yeh Yeh)

    BalasPadam
  20. lagu2 dr album ke-5 .... sengaja dirahsiakannnnn ..... ahaks

    BalasPadam
  21. wah, di baca artikel ni. tq lamuerte

    BalasPadam
  22. orait...utk dikongsi bersama..
    dah lama post kat site saya,,,
    takde yg jenguk pun...hmmm

    BalasPadam
  23. takpe..janji Rock jln terusss,,,heehee,,,

    BalasPadam
  24. alhamdulillah... hadiah dari kawan

    BalasPadam
  25. bro sempoi ni bro, ingat ka beli dari kekawan...sapa dia kawan bro tu?

    BalasPadam
  26. ada tulis kat atas tu.... Acik (AbangCantikChannel).
    Antara otai mtv retro di "YouTube Channel" tu

    BalasPadam
  27. ya2 tau bro tu...kirim salam kat dia bro

    BalasPadam
  28. insyaallah... kadang kadang dia masuk jugak kat sini.

    BalasPadam
  29. kodin suruh saya cari lp ni, saya cuba la ....tup2 bro ada....Insya'Allah ramai berkawan dan bersahabat kita nnt byk dapat...cuma satu ja niat kita utk mengumpul hasil seni negara

    BalasPadam
  30. huhu..achik @abg cantik @ ayam mesra..
    best2..album ni bro..

    BalasPadam
  31. perghhhhhhhhhhhhhh
    rare nih
    cayalahhhhhhhh

    BalasPadam
  32. tabik gua kat lu Sir. aku ada kaset ni dulu. ori tapi cover kaler itam.

    BalasPadam
  33. wahhhh...tu dia....paling rare setakat nihhh.....hehe..Li byk playlist yg masih terhutang nihhh......

    BalasPadam
  34. masih simpan lagi ka cover tu bro?

    BalasPadam
  35. tunggu selepas selepas perpindahan studio selesai. masih kelam kabut lagi. hehe

    BalasPadam
  36. memang susah nak jumpa lp ni..

    BalasPadam
  37. bg long ada semua album ni ker
    klu da mmg dasyat lah broooooo

    BalasPadam
  38. takde semuanya.... cuma ada 3 albumnya shj

    BalasPadam
  39. album juara pentas thn 1980.

    BalasPadam
  40. tengok kat site gua (video),info lengkap album2 kingdom.harap maklum.

    BalasPadam
  41. tak sabar ar..... bila nk release ni bro....

    BalasPadam
  42. betullaa zali .... album hang dpt nii .... Rupa-Rupa Baru ....
    track list sama saja ....

    BalasPadam
  43. bocah : yang ade lagu Gadis Melayu tu album last - Rock Yeh Yeh

    BalasPadam
  44. lu betul... gua tersilap. dah di update.
    tq bro.

    BalasPadam
  45. kat lp tak letak tajuk album, tu yang confuse....

    BalasPadam
  46. hah!!!!
    dinanti dgn penoh keghairahan!!!

    BalasPadam
  47. lagu Juara Pentas dalam album ni lebih pendek encore nya dari yang asal..
    kalau sapa ade album Juara Pentas..
    boleh dengar...

    BalasPadam
  48. Correction : lagu Gadis Melayu tu dari album Juara Pentas...
    album Rok Yeh Yeh tu ade lagi Dendang Remaja..Alompak A Go Go..etc

    BalasPadam
  49. tahniah bro, satu lagi koleksi mantap...

    BalasPadam
  50. album 1st bila mau dapat?heheheeh

    BalasPadam