Sabtu, 7 Mac 2009

BLACK DOG BONE - SINDIR SINDIR SAYANG (1973)

BLACK DOG BONE
very first album.

Bersama Syarikat Rakaman TONY Singapore sebelum bersama
EMI

 
akan datang di
P L A Y B A C K - C H A N N E L
di mana segala khazanah tersimpan

MUATURUN ALBUM INI UNTUK CONTACT SAHAJA

29 ulasan:

  1. aku layan cover dulu zali..
    toce...

    BalasPadam
  2. ALBUM RARE DARI BDB...

    SILAKAN WAE

    BalasPadam
  3. ada syarikat rakaman bernama TONY rupanya...eh, kalau tak silap lagu last sekali tu ciptaan Akbar nawab yer...tak sangka lak BDB pernah nyanyikan lagu Akbar Nawab..

    BalasPadam
  4. yezzaa, betul. Studio Rakaman dari Singapura.

    Akbar Nawab pun masa ni pun masih baru lagi seperti kumpulan BDB .

    BalasPadam
  5. Ada kaset keluaran semula, INTAN yang mengeluarkan semula album ini utk pasaran

    BalasPadam
  6. tapi kedudukan senarai lagu tak sama yer..hehe..janji semua lagu ada sudahlah yer..huh!..

    BalasPadam
  7. begitulah yang tertera....

    kadang kadang tracklist Lp tak sama dgn kaset....

    Sebelah side utk lp hanya boleh memuatkan lebih kurang 35 minit shj tidak seperti kaset hingga 45 minit atau lebih.

    itu sebab kadang lp promo utk dj memuatkan tidak sampai 10 lagu seperti kaset dan cd.

    BalasPadam
  8. Oooo..baru ku tahu..lagu Relaxs tu dari album pertama...

    BalasPadam
  9. gambar tracklist pada lp akan menyusul nanti

    BalasPadam
  10. ok..
    mengamuk sakan hari ni ye???
    aku sebenarnya plan nak gi Kampar dgn Raewo hari ni..ada hal penting pulak..
    tunggu tengok gambar aje ler...

    BalasPadam
  11. Aku ambik cover dulu Sir..

    BalasPadam
  12. hehehe..pasal tu aku pegi belah perempuan dulu, sebab ada kenduri lain jugak tadi.

    BalasPadam
  13. wuu..posing maut..rambut Jatt pun maut..hihi..

    BalasPadam
  14. oh best ni, rupanya tony records ni original la,abg zamani ada bg suruh rip

    BalasPadam
  15. haha..ada macam macam barang boleh sembunyi dalam rambut Jatt.

    BalasPadam
  16. Tony record ni LP original, masa tu BDB rakam dgn sykt recording biasa masa awal awal pembabitan mereka

    BalasPadam
  17. Salam,
    Memang best ni ..........

    BalasPadam
  18. best jugak ni...

    dressing/posing dalam ni memang best ah..

    DISKORAMA takde ker ?

    BalasPadam
  19. Blearggggggghhhhhhhhhh..
    ade la DISKORAMA..

    Best2........

    BalasPadam
  20. Album Sindir Sindir Sayang berada di pasaran tahun 1977. Waktu tu saya di tingkatan 3.

    BalasPadam
  21. saya masih darjah satu.....

    BalasPadam
  22. Bile nak release ni.. sedang menunggu ni

    BalasPadam
  23. orait. tunggu sehari dua ni ya....masih kat luar skrg ni

    BalasPadam