Selasa, 3 Jun 2008

REHAN (1980)


19 ulasan:

  1. Salam,
    Tak sabar nak dengar Album ni. Aku pernah tanya (e-mail) kat Abby Fana pase lagu Diam2 Rindu. Aku kata ada penyanyi pompuan bawak lagu tu. Abby balas balik, dia kata 'Kalau tak salah ibu mengandung ... Rehan kut." Memang betui lahhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  2. Lagu Jangan Kau Pergi Lagi tu pun best jugak. Pernah dengar Murad Hamid sendiri nyanyi lagu tu.
    Jangan kau pergi lagi,
    Usah kau tinggalkan,
    Di manakan ku cari,
    Senyuman semanismu.

    Kini kau tiada,
    Tempat ku bermanja,
    Hanya cinta di dada,
    Bersemi dalam jiwa.

    Korusnya dah lupaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  3. HAHA....

    utk korusnya...

    kena tungguuuuu....

    BalasPadam
  4. Anggerik Setia pun best Zali oiiii. Boleh up yg ni dulu ka. Ingatan ku dari blurrr dah semakin nak terang .........

    BalasPadam
  5. tunggu ya....dalam masa terdekat ni

    BalasPadam
  6. DIAM2 RINDU pernah dirakamkan semula oleh dahlan zainuddin

    BalasPadam
  7. ada satu lagu dipetik drp filem DIK MANJA
    tak ingat mana satu

    TERKENANG pernah dipopularkan Zulkiflee Ahmad

    BalasPadam
  8. ini album Killer Takraw Malaysia .... Rehan Mat Din

    BalasPadam
  9. Salam,
    Aku paparkan disini response ABBY FANA - SINAR FM bila aku tunjukkan pada dia Album Rehan ni ...........

    salam morby...



    eeeeeeehhhh seronoknya dapat tengok gambar album Rehan..terimakasih bebanyak morby. Kalau tak silap saya lagu Diam2 Rindu pun pernah dinyanyikan oleh dahlan zainuddin..kan? Bulan lepas saya singgah rumah abg Karim, saya minta abg karim tolong transfer-kan beberapa lagu untuk saya. Tiap kali abg karim bagi saya dgr lagu yg dah lama saya tak dgr, saya akan jerit seronok macam org naik sheikh (kahkahkah)...kesian abg karim kena tahan telinga.



    Baru2 ni ada saya buka mulut pada bos, saya sarankan sinar buat retro indo setiap sabtu selama sejam. hari ni dia kata ok dan saya kena mula kumpul lagu2 indonesia...dalam hati saya menjerit...Abg Karim!!! Toloooooooong!!!!!



    Kalau morby ada lagu2 indonesia 70'an 80'an dan awal 90'an yg meletop2....(dengan muka tak malu) meh lah campak kat saya yek...heheheh. Kalau ada info mana saya leh beli cd2-nya, habaq mai nooooo. Dulu masa kecik saya tak mampu beli, sekadar mendgr di radio aje...itu pun sayup2 jer, takut ayah marah.



    Saya kalau dah mula cakap pasal lagu2 retro ni, payah nak berhenti tapi sok ada MHI, nak kena bangkit 3:45pg. Kita sambung lagi lain kali yek.



    Terimakasih daun keladi....





    salam

    abby

    Apa lagi sahabat sekalian, sesiapa ada bahan tu boleh bantu Abby ni ...........

    BalasPadam
  10. nak bahan bahan tu, suruh lah Abby join mp ni......

    hehehehe...

    BalasPadam
  11. Salam,
    Aku rasa lah, kalau dia join MP ni, for sure punya penampilan beliau di MHI tentu 'serabai'. Tak cukup tido .. dok layan MP. kah kah kah. Akan diajukan cadangan sezali kepada abby ..............

    BalasPadam
  12. betoi tu.....hahahahah.....

    BalasPadam
  13. aku cukup suka lawak bodoh Abby Fana...tp bini aku cukup tak suka....heheheheheheh

    BalasPadam
  14. Gimana nak dapat dengar lagu2 tu. terkenang masa budak2 dulu. kenangan manis di bulan sept 1980

    BalasPadam
  15. bole upkan lagu terkenang utk intro. Terkenang jaman dulu masa bebudak.

    BalasPadam
  16. LP ni dah up ke Zali? Nak dengar lagu Anggerik Setia ......

    BalasPadam
  17. LP ni dah up ke Zali? Nak dengar lagu Anggerik Setia ......

    BalasPadam