Isnin, 30 Jun 2008

MONA FANDEY - DIANA 1 (1987)


76 ulasan:

  1. LP ini hadiah dari geletik...terima kasih gang.

    ALBUM PALING RARE ABAD INI.

    SIAPA ADA BERANI DENGAR ALBUM NI.........TUNGGUUUUUUU....hehehehehehe....

    BalasPadam
  2. salam......aku pun seriau nak ripp album ni

    BalasPadam
  3. album paling berhantus ni bro sezali...

    BalasPadam
  4. aku nasihatkan hang rip siang2 bro...mau berduyun2 sat lg org reply ni

    BalasPadam
  5. kulit album tak dapat di kesan.....

    BalasPadam
  6. ...... sah paling rare dalam sejarah lagu melayu kat MP ...... dulu lagi aku ada sound wirazz tanya pasal album mona fendey ni ...... rupanya akhirnya muncul juga hasil usaha gigih sezali dan geletik ............. tahniah buat anda berdua ......

    BalasPadam
  7. lagu side B pun dan menunjukkan ciri2 beliau...BETAPA

    BalasPadam
  8. perhhhhhhhhhhh potong 18 kerat nih dengaq album nihhhhhhhhhh ..... sesuai didengar ketika .... memotong daging cincang nih

    BalasPadam
  9. apa pendapat semua....

    nak rip ke tak nak?.....

    BalasPadam
  10. rip tetap rip ........ hhiihihihihihiih ... (mengilai) ......

    BalasPadam
  11. Kalau gua... tak payah bro... takut bro...

    BalasPadam
  12. hehehehehe,,rip siang2 saja bro tu pun waktu rembang jgn (12.00 tgh hari jgn)

    BalasPadam
  13. kalau ko takde kena mengena dgn ADUn Pahang tu takpa .....

    BalasPadam
  14. burn masuk cdr ..... pastu dgr dlmketa ..... lalu ikut lebuh raya karakkkkkkkkkk ..... perhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  15. nak rip tunggu tengah malam jumaat ni....hehee

    BalasPadam
  16. Ingat lg anak2 arwah Dato Mazlan...junior aku dulu...
    kekawan bilik aku panggil interview depa (kembar dua org lelaki), bg aku tak patut jugak member aku interview depa

    BalasPadam
  17. Tengok lagu Diana tu... 357 minit... lama tu lagunya... ngeri gua...

    BalasPadam
  18. teringin nak dengar lagu Track 2 .... senyuman .... tentu senyuman penuh makna tuuuuuuuuuuu ......

    BalasPadam
  19. hehehehehehe,NGERI2, bila ,asa mau habis daa

    BalasPadam
  20. dengar dr penang ke kl pon tak habis tuuu ..... ahaks

    BalasPadam
  21. arghhhhhh...
    ngeri siut...
    tak brani nak survey lelama page nih...

    BalasPadam
  22. tak berani nak dengar....akut!! :)

    BalasPadam
  23. SENYUMAN MAUT ARRRRGGGHHHHHHHHHH SEMPAT CARI,TAK DAN AKU NAK TEMPEK, HANG TEMPEK DULU

    BalasPadam
  24. aiyooooooooyoooooooooo karawaleeeeeeeeee

    BalasPadam
  25. senyuman dia pun dah semacam lainnya tuu....macam misteri gambar ni...

    BalasPadam
  26. petikan dari artikel pak miraks:

    AKU pernah melihat wajahnya di kaca tv pada sekitar awal
    1990-an. Apa yang aku tahu dia seorang penyanyi pada masa
    itu.
    Tapi yang aku pelik mengapa orang yang tak boleh menyanyi
    boleh bikin album. Bukan itu saja lagunya yang hingga kini aku
    sendiri tak boleh ingat masuk dalam Muzik Muzik Muzik terbitan TV3. Minggu pertama masuk dah terkeluar.
    Iras dan raut wajahnya macam 'jantan' memang aku tak boleh lupakan. Mungkin ramai lagi yang tak perasan dia sebagai penyanyi.
    Tiba-tiba pada 1993 - namanya meletup dan menjadi sebutan
    ramai. Bukan kerana lagunya menduduki carta lagu atau menang
    pertandingan menyanyi - tetapi dikaitkan dengan pembunuhan ngeri.
    Kalau sebut kes Mona Fandey dah ramai yang tahu siapa wanita
    ini. Nama asalnya Maznah Ismail.

    BalasPadam
  27. akan ditunggu kemunculannye di site sezali...

    BalasPadam
  28. Jadi isteri Jin pulok doh....

    BalasPadam
  29. perrrghhhhhang ada buku ni ka...ngeri nak membaca bro

    BalasPadam
  30. belum tahu lagi berani ke tak berani dgn album ni....tengok tajuk tracklist dia pun dah mengundang rasa gelisah aje..memang ni kira paling rare dari Sezali..

    BalasPadam
  31. album ni tahun berapa punya neh?

    BalasPadam
  32. tak silap dalam tahun 1990 atau 1991 rasanya......

    BalasPadam
  33. kena tangkap pasal bunuh orang pon masih bleh senyum mcm baru menang pilihan raya eh....besar punyer jin nie *dasyat*

    BalasPadam
  34. thanks for info bro zali

    saya memang tau dia pernah jadi penyanyi, cuma tak sangka pulak sampai dia release album.

    BalasPadam
  35. huihh..bro & gelitik...aku rasa dalam malaysia ni korang jer kot yang ada album ni...hehehehe...tahniah dan terima kasih bro

    BalasPadam
  36. rip je bro, nak juga suara minah ni cam na!!!!!

    BalasPadam
  37. heheheh...silap letak koma kot tu....jenuh nak nyanyi kalau panjang tu..kena time konsert dia nyanyi satu lagu tu jer...terus konsert tamat...

    BalasPadam
  38. Hi... hi... hi...
    Pakai antu boleh nyanyi panjang2...

    BalasPadam
  39. Gua bimbang hidup lu didalam ketakutan lepas dengar lagu dari album ni..Khir..

    BalasPadam
  40. "aku takkan mati", tu ler ayat terakhir arwah sejurus sblm hukuman gantung dijalankan.

    filem dukun juga diberi tagline ayat terakhir di atas, tapi atas dasar sensitivity kaum keluarga arwah tertuduh dan mangsa, kemungkinan filem tersebut tidak dapat diberi kelulusan untuk tayangan.

    anyway, ptg tadi baru jer saya msg Sir tanya dah dpt lum LP nie dari geletik, rupanya smlm lagi Sir dah post eh, heh ...

    album nie kalau diperatikan bertajuk Diana 1, seolah2 Vol I lah kononnya, tapi sampai lah dijatuhkan hukuman gantung, album Diana 2 tidak diterbitkan.

    aah, geletik pun dpt free album nie dari rakannya. rasanya album LP nie ada lagi yang simpan, cuma yang sanggup nak share kat kengkawan jarang ada, apatah lagi kat MP nie. so, thanx for sharing bro geletik, puas gak Sir pujuk rayu penuh mengharap kat dia kot, eheh.

    anyway, apa maksud nama Diana di sebalik tajuk album ini eh, relevan nya?

    BalasPadam
  41. terima kasih pak mail, gambar ni aku delete dan aku post kat atas.

    baru tahu released tahun bila.....1987 rupanya

    BalasPadam
  42. yeahhhhhhhhhhhhhhhh ..... aku pun baru tau

    BalasPadam
  43. gambar Mona Fandey semasa di dalam perbicaraan...
    kelihatan pak miraks (t-shirt putih) di belakangnya.

    BalasPadam
  44. hang kat rumah mail lagi ka....?

    BalasPadam
  45. ai ... pak miraks ..... cover court jugak ke? ..... dulu general desk ..... ke crime desk ni .....

    BalasPadam
  46. hehehe...reporter yang serba boleh.

    BalasPadam
  47. manalah khir cari gambar monyet tu....zali
    mmg melucukan...hahahahahaha

    BalasPadam
  48. hehe .. 3 hari tak online, modem kena sambar petir.
    daulat Mona ke ni? harap tak gitu .....
    untuk cover asal (cover kaset di tampal pada sampul LP) akan saya usahakan.. kalau jumpalah.

    BalasPadam
  49. tajuk lagu terbaik album ni...RATAPAN ANAK....eeeewwwwwwwwww

    BalasPadam
  50. haaa .... sat arrr ... tengah rip sat vcd kawan saya sat, dia rip dari VHS .... pastu saya kena cut plak mpg file nie .. pastu hangpa leh tengok video lagu 'Tangisan Anak' oleh arwah Mona Fandey ... malam nie sempat siap kot upload ... line tgh slow nie, byk benda tgh muat turun.

    dah up kan saya update sini link beb :)

    BalasPadam
  51. orait...take your time.....

    aku boleh tunggu.....

    BalasPadam
  52. ok video clip lagu arwah Mona Fandey bertajuk 'Tangisan Anak' boleh dilihat di sini :)

    http://leilasari.multiply.com/video/item/3/Tangisan_Anak_-_Mona_Fandey.mpg

    BalasPadam
  53. erkkk....
    minah nie reti nyanyi ker?
    cover album tu background dier amik kat kebun kelapa sawit ker?
    huhuhu....

    BalasPadam
  54. Pergh....!!! naik seriau aku tgk video ni.. cuba korang hayati liriknye... pergh.. cayala bro... u r the Man

    BalasPadam