Ahad, 10 Ogos 2008

PIEE, M. SHARIF & MAIDIN - UNTUKMU HIJAU KUNING

akan datang di
P L A Y B A C K - C H A N N E L
di mana segala khazanah tersimpan


MUATURUN ALBUM INI UNTUK CONTACT SAHAJA

22 ulasan:

  1. x mau....
    nak merah kuning gakss...
    huhuhu

    BalasPadam
  2. side A dengan side B tak sama kaler?
    Kaler kuning dah betoi, kaler hijau tak betoi.
    Tajuk album pun kena tukaq ni... Bukan hijau kuning tapi biru kuning... sebab lagu padang kota tu di penang bukan kota sarang semut dikedah...

    BalasPadam
  3. sapala punya idea bagi nama hijau kuning...

    BalasPadam
  4. heheheheh, agre2 yiba2, yariva, hariaaaaaa maiiiiiiiii

    BalasPadam
  5. Nampaknya sekali lagi saya (Omar M. Hashim) atau logo saya OMARA kena bersuara di Laman Sezali1970 ni. Dulu mengenai album saya Pak Man Telo, kini mengenai Untukmu Hijau Kuning pula... Kepada nordin77 yang bertanya 'sapala punya idea bagi nama hijau kuning...', jawapannya sayalah orang yang menerbitkan album ini yang memberikan nama hijau kuning. Ini ialah piring hitam yang saya terbitkan tahun 1991. Piring hitam ini tidak dijual, saya berikan kepada Stesyen-stesyen Radio RTM ketika itu dan Deejay Radio untuk bahan siaran. Tak tahulah saya bagaimana Sezali1970 mendapatkannya. Ketika itu saya hanya jual kasset saja di pasaran. Saya tidak buatkan warna Kuning Biru seperti yang dipaparkan diatas, saya sahkan semua yang ada pada saya pada masa itu sebelah bewarna kuning dan sebelah lagi berwarna hijau. Tak tahulah saya mengapa yang ada pada Sezali1970 ni sebelah bewarna biru. Harap janganlah jadikan bahan ketawa kerana saya dah keluarkan modal begitu banyak untuk menerbitkan album ini. Jika anda ragu-ragu, sila hubungi saya melalui telefon - Omara 0134220091 atau 0195161788.

    BalasPadam
  6. terima kasih saudara Omar kerana info ini. akan saya hubungi jika ada sesuatu yang ingin saya perlukan sebarang info.

    saya benar benar hargai usaha saudara. (Saya orang Kepala Batas, Seberang Prai (U). sekampung la kita kot.)

    BalasPadam
  7. tu dia org kuat album ni dah bersuara.. sbgai org kedah, nak ucap terima kasih banyak pada Pak Cik atas susah payah terbitkan album ni dulu.. tq jgk kepada abg zali tukang rip dan tukang up..

    BalasPadam
  8. saya nak beli cd ni. macam mana nak dapatkannya. bukan apa saya ni Dj Tempat kenduri. tu yang nak sangat cd ni

    BalasPadam
  9. boleh hubungi penerbit album ni : -

    telefon - Omara 0134220091 atau 0195161788.

    BalasPadam
  10. nak album hijau kuning ni...camner

    BalasPadam
  11. i nak order album ni...sama siapa pak?

    BalasPadam
  12. boleh hubungi penerbit album ni : -

    telefon - Omara 0134220091 atau 0195161788.

    BalasPadam
  13. wey korang blh bagi tak kat aku album lagu ni plz wey
    ni cotact aku 0173472128 dgn ni email aku rizwan.fadzil@gmail.com
    tlg wey kalau mintak bayar pown takper
    tapi lagi bagus kalau bagi free senang nanti hehe tlg wey plz aku separut mati tak dapat album ni tlg wey korang semua

    BalasPadam
  14. lagu lagunya tak bukak utk umum....

    BalasPadam
  15. salam, boleh hubungi penerbit album ni : -

    telefon - Omara 0134220091 atau 0195161788.

    BalasPadam
  16. Terima kasih Sezali..... Saya sedang dalam usaha mencetaknya kembali tapi dalam bentuk CD.....

    BalasPadam
  17. assalamualaikum, kalau nak oder macam mana ?

    BalasPadam