Ahad, 2 Disember 2007

SUDIRMAN - ORANG KAMPUNG

COMING SOON TO PLAYBACK CHANNEL.
di mana segala khazanah tersimpan

LP INI SUMBANGAN DARI MIRAKS. terima kasih.

12 ulasan:

  1. INFO & TRACKLIST AKAN MENYUSUL KEMUDIAN..

    BalasPadam
  2. yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  3. Album ni paling aku minat lagu Aku Budak Kampung....

    Duri di kaki
    Peluh di dahi
    Pacat dan lintah
    Teman biasa
    Berladang bersawah ku membantu ayah...
    Bila tamat sekolah hijrah ke kota..

    Ikan yang di kali
    Ulam melata
    Mahal sekali
    Di tengah kota
    Jikalau begitu elok di sanaaa
    rasa nak menjamu cari sahaja

    c/o Ku budak kampung ( budak kampung )
    Kau budak kampung ( budak kampung )
    Hoi orang kampung di tgh kota

    Ku budak kampung ( budak kampung )
    Kau budak kampung ( budak kampung )
    Hoi orang kampung apa kabarnya
    Hai orang kampung jgn kau lupa
    Hoi budak kampung ibu dan ayah....

    Ku ingin kembali
    Hidup bertani
    Segar bermandi air telaga
    Memang di kampung ku asal usul ku
    Biar pun dimana ku pulang juaaa.....

    repeat c/o

    BalasPadam
  4. Betul2.. lama tak dengar lagu Aku Budak Kampung..

    Lagi satu lagu title Ayah (kalau tak silap) dari album mana ya?

    BalasPadam
  5. Ayah dan ibu ke .. or Tajuk Bapak

    BalasPadam
  6. hangpa kena refer kat site miraks tu...

    semua info ada kat situ...check bhgn photo.....

    BalasPadam
  7. Bukan Ayah & Ibu.. Bapak pun bukan kot.. err.. takde lagi lagu Bapak

    BalasPadam
  8. moga terbuka pintu hati SIR untuk ripped album ni dulu....aku tungguuuuu...

    BalasPadam
  9. ya,nizam,moga terbuka seluas-luasnya..

    BalasPadam
  10. betul tu, dgn penuh madah berhelah kata2 nana nizam, sukacita kiranya saudaraku mengrip dan upload Sudirman punya LP dahulus....

    BalasPadam
  11. aku pun dah lama tak dengor lagu sudirman.
    last aritu wiraaz up satu album sudirman
    lagu raya....

    BalasPadam
  12. aku nak lagu aku budak kampung

    BalasPadam